Συν 70 ευρώ στους μεικτούς βασικούς τους μισθούς θα λάβουν από την 1η Ιανουαρίου 2024 περίπου 663.000 υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, καθώς θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις του ν. 5045/2023 για τις αλλαγές στα μισθολόγια του δημόσιου τομέα.

Διαβάστε ακόμα: Αυξάνονται οι μισθοί στο Δημόσιο από την Πρωτοχρονιά - Ποιοι ευνοούνται περισσότερο

Τι αλλάζει στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Σημειώνεται πως η προσαύξηση είναι σταθερή, ανέρχεται στο ύψος των 70 ευρώ και προστίθεται στους βασικούς μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Το ετήσιο όφελος ανέρχεται σε 840 ευρώ, δηλαδή περίπου ένας μισθός ετησίως για όσους λαμβάνουν τον εισαγωγικό.

Αυξάνεται επίσης η οικογενειακή παροχή από 50 έως 70 ευρώ τον μήνα. Ακόμη, αυξάνεται το επίδομα θέσης ευθύνης, ένα επίδομα που παίρνουν πάνω από 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι, κατά 30%.

Παράλληλα, θα αυξηθεί κατά 15 ευρώ το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας για εργαζόμενους στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας.

Επίσης, θα αυξηθούν τα μισθολογικά κλιμάκια των μελών ΔΕΠ και οι αυξήσεις αυτές θα ισχύσουν αναδρομικά από 7/10/2022.

Τις αυξήσεις μισθών και επιδομάτων στο Δημόσιο ενεργοποιεί η εγκύκλιος του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνου Πετραλιά, με την οποία παρέχονται οδηγίες για τον υπολογισμό της μισθοδοσίας όλων των πολιτικών υπαλλήλων, αλλά και των ενστόλων στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, των δικαστών, των πανεπιστημιακών καθηγητών και άλλων κρατικών λειτουργών που αμείβονται βάσει ειδικών μισθολογίων.