Στα 598 έφτασαν τα προϊόντα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής», του υπουργείου Ανάπτυξης, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο που είχε θέσει το υπουργείο των 500 κωδικών.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» που έλαβε η κυβέρνηση και αφορά σημαντικά προϊόντα που εξυπηρετούν πολλαπλές και βασικές ανάγκες της καθημερινότητας των καταναλωτών, όχι μόνο βρίσκει ήδη πολύ μεγάλη ανταπόκριση αλλά και διευρύνεται μέρα με την ημέρα. Ο αρχικός στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης για 500 κωδικούς στα ράφια των σούπερ μάρκετ με μείωση κατά 5% ή και παραπάνω για τουλάχιστον έξι μήνες, ξεπεράστηκε πολύ σύντομα. Αυτή την στιγμή, υπάρχουν συνολικά 598 κωδικοί σε 30 κατηγορίες προϊόντων, ενώ συμμετέχουν περίπου 50 εταιρείες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στην πρωτοβουλία που σκοπό έχει τη στήριξη όλων των νοικοκυριών που δοκιμάζονται από την εισαγόμενη κρίση πληθωρισμού και κυρίως όλων των ευάλωτων συμπολιτών μας. Παράλληλα, δηλώνει ότι στο πλαίσιο της δημιουργικής συνεργασίας με τις επιχειρήσεις του χώρου, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διεύρυνση της λίστας των σχετικών προϊόντων.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά

Τα 598 προϊόντα και ο μέσος όρος μείωσης τιμής

 

proionta_super_market1
proionta_super_market2

 

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη μείωση τιμής

 

etairies1
etairies2
etairies3