Άνοιξε χθες, Τρίτη 7/11,η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι απουσιάζει από την πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης η επιλογή για όσους θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα.

Κι αυτό γιατί γι’ αυτή την κατηγορία των καταναλωτών, η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη τον Ιανουάριο του 2024.

Προς το παρόν, η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης που δέχεται αιτήσεις από χθες αφορά στη θέρμανση με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα - πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης, φωτιστικό πετρέλαιο «μπλε κηροζίνη».

*Διαβάστε εδώ: Επίδομα Θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε μέσα από 22 ερωταπαντήσεις


Τον Ιανουάριο διαθέσιμη η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αιτήσεις των δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα θα ενεργοποιηθούν στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ κατά τον Ιανουάριο του 2024.

Η επιδότηση θα αφορά στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου ’24.

Το εύρος της έκτακτης ενίσχυσης, σε ενεργειακά ευάλωτους καταναλωτές που θερμαίνονται με ρεύμα, θα κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ. Από το υπουργείο Ενέργειας, υπολογίζεται πως από το μέτρο θα ωφεληθούν 1,2 εκατ. καταναλωτές.

Η χορήγηση της ενίσχυσης θα γίνεται βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου, φυσικού αερίου και άλλων πηγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα δεν θα δοθεί σε εκείνους, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης με άλλα μέσα ή δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.).

Αυτό γίνεται γιατί πρέπει να γίνουν αρχικά οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης από άλλες πηγές που έκαναν αίτηση στην κοινή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Η πληρωμή των πρώτων ενισχύσεων αναμένεται να γίνει έως τα μέσα Δεκεμβρίου, για να εξοφληθεί όμως κάποιος δικαιούχος με την πρώτη «φουρνιά» υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ημερομηνίες που σχετίζονται με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στην πλατφόρμα myΘέρμανση.