Προ των πυλών βρίσκεται η μέρα των μεγάλων προσφορών, η Black Friday, την οποία περιμένουν με ανυπομονησία όλοι οι καταναλωτές.

Φέτος, η Black Friday είναι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ενώ δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που ξεκινούν τις προσφορές μία εβδομάδα πριν.

Από την άλλη βέβαια, «ο θεσμός έχει χάσει το νόημά του», επεσήμανε στο Action24 η πρόεδρος του ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου, αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται ο θεσμός στην Ελλάδα, συμβουλεύοντας τους καταναλωτές να προχωρούν σε έρευνα αγοράς.

*Διαβάστε εδώ: Black Friday και Cyber Monday φέρνουν προσφορές – Ποιες Κυριακές του 2023 θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα (Βίντεο)


Προαιρετικά ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 26 Νοεμβρίου λόγω Black Friday

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 5039/2023, επιτρέπεται η λειτουργία, προαιρετικά, των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, δηλαδή την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω το διάστημα, από Παρασκευή 24.11.2023 έως και τη Δευτέρα 27.11.2023 θα είναι τετραήμερο με προσφορές προϊόντων από τα εμπορικά καταστήματα.


Οι υπόλοιπες Κυριακές του 2023 που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Για δύο Κυριακές αναμένεται να είναι ανοιχτά τα καταστήματα, συγκεκριμένα κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων:
- 24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα.
- 31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 11:00 έως τις 20:00 για την Κυριακή.