Η OpenAI ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Σαμ Άλτμαν για να επιστρέψει μετά την απόλυσή του ως CEO με καινούργιο ΔΣ στην εταιρεία.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως το νέο διοικητικό συμβούλιο θα προεδρεύεται από τον Μπρετ Τέιλορ (πρώην CEO της Salesforce) και θα περιλαμβάνει τον Λάρι Σάμερς (πρώην υπουργός Οικονομικών) και τον Άνταμ Ντ’ Άντζελο (συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Quora).

*Διαβάστε εδώ: Τα βήματα για να μην πληρώσετε περισσότερα στην Εφορία - Αναλυτικός οδηγός για την αποφυγή των παγίδων - Τα σηµεία-κλειδιά

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από πίεση που δέχθηκε η OpenAI από εργαζόμενους και επενδυτές, αντιδρώντας στην απόλυσή του που ήρθε μετά από διαφωνίες και την εκτίμηση από μέλη του συμβουλίου ότι η στρατηγική του Άλτμαν οδηγούσε σε ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και η εμπορευματοποίησή της ήταν υπερβολικά επικίνδυνη.

Από την Κυριακή είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Άλτμαν και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της OpenAI, με στόχο την επιστροφή του συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος απολύθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε μια αποχώρηση που χαρακτηρίστηκε «πραξικοπηματική».

Η απόλυση του Άλτμαν προκάλεσε την αποχώρηση του προέδρου Γκρεγκ Μπρόκμαν και κορυφαίων ερευνητών της εταιρείας ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Επίσης, εκατοντάδες υπάλληλοι της OpenAI απείλησαν να παραιτηθούν εάν δεν επιστρέψει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Οι διαπραγματεύσεις έφτασαν σε αδιέξοδο την Κυριακή, εν μέρει λόγω πιέσεων από τον Άλτμαν και άλλους που τον υποστηρίζουν να παραιτηθούν τα υπάρχοντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Έτσι, το διοικητικό συμβούλιο προσέλαβε νέο CEO, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Twitch Emmett Shear, ενώ η Microsoft, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχός της OpenAI, ανακοίνωσε την πρόσληψη του Άλτμαν.


*Πηγή: powergame.gr