Στα 78 δολάρια υποχωρεί το πετρέλαιο μπρεντ, μετά από έξι πτωτικές εβδομάδες, αφού δεν έπεισε η μείωση παραγωγής χωρών του ΟΠΕΚ+.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε κάτω από τα 74 δολάρια. Μάλιστα, η νέα πτώση σημειώνεται παρά τις προσδοκίες ότι η Fed έχει κλείσει τον κύκλο αυξήσεων των επιτοκίων και την πιθανότητα πιο αυστηρών αμερικανικών κυρώσεων στο πετρέλαιο της Βενεζουέλας.

Το πετρέλαιο δεν μπορεί να ανακάμψει καθώς αυξάνεται η προσφορά από χώρες εκτός του ΟΠΕΚ+, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, όπου η αύξηση έφτασε τα 900.000 βαρέλια την ημέρα φέτος, ενώ οι προοπτικές για την αύξηση της ζήτησης έχουν εξασθενίσει εν μέσω επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

*Διαβάστε εδώ: Γκάλοπ της GPO για τα Παραπολιτικά: Το 84,7% πιστεύει ότι οι ελεύθεροι επαγγελµατίες φοροδιαφεύγουν - Υπέρ του νέου φορολογικού τo 56,4%

«Οι traders είναι πιθανό να παραμείνουν επιφυλακτικοί, δεδομένων των διαφωνιών στον ΟΠΕΚ και της αυξανόμενης παραγωγής εκτός του Οργανισμού», δήλωσε αναλυτής της αγοράς της Saxo Capital Markets.

Το αργό θα εξακολουθήσει πιθανότατα να παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις και πιθανόν να μην έχει κατεύθυνση, έως ότου η αγορά δει ξεκάθαρα στοιχεία για τις εθελοντικές περικοπές προσφοράς του καρτέλ, οι οποίες θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την RBC Capital Markets.

*Πηγή: powergame.gr