Tροποποίηση του πλαισίου αποφασίστηκε για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»,με παράταση έως τον Απρίλιο και αύξηση του προϋπολογισμού. Το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» αφορά στη χορήγηση κινήτρων για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων από ιδιώτες. Στόχος του προγράμματος είναι να επιταχυνθεί ο ρυθμός απορρόφησης των κονδυλίων και η διαδικασία καταβολής των επιδοτήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Χρήστος Σταϊκούρας (Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών), ο Κωστής Χατζηδάκης (Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών), ο Θεόδωρος Σκυλακάκης (Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας), ο Θάνος Πετραλιάς (Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών), η Χριστίνα Αλεξοπούλου (Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών) και η Αλεξάνδρα Σδούκου ( Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας), αποφασίστηκε:

- Αυξάνεται ο προϋπολογισμός της δράσης στα 65 εκατ. ευρώ και παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς αδιάθετων πόρων από μία κατηγορία οχημάτων σε άλλη, για την οποία οι πόροι έχουν εξαντληθεί.  

Διαβάστε επίσης: "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2": Νέα πληρωμή επιδότησης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

- Ορίζεται προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο, με καταβολή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης με προκαταβολή. Η ρύθμιση αφορά αιτήσεις που έχουν ήδη εγκριθεί και συμπεριληφθεί ή θα συμπεριληφθούν σε απόφαση υπαγωγής. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη υποβολής των ανωτέρω, η αίτηση θα απορρίπτεται και το ποσό της επιδότησης θα αποδεσμεύεται.

- Περιορίζεται το χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της αγοράς του ηλεκτρικού οχήματος από 12 σε 8 μήνες, από την ημερομηνία υπαγωγής στο Πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα παρατείνεται κατά τέσσερις μήνες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα, δηλαδή έως τις 30 Απριλίου 2024.