Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μίλησε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα ζητήματα της αγοράς και της ακρίβειας, καθώς και στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δύο εισπρακτικές εταιρείες.

Ο Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι η τήρηση της νομιμότητας και ο σεβασμός όλων των οφειλετών χωρίς διακρίσεις αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και όποιος παρανομεί, θα πληρώνει βαρύ τίμημα.

Καθημερινά το Υπουργείο Ανάπτυξης δέχεται 10-20 καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520, οι οποίες ελέγχονται, διασταυρώνονται και κατόπιν αυτού παρεμβαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως επισήμανε ο υπουργός.

*Διαβάστε εδώ: Κώστας Σκρέκας: Πρόστιμα ύψους €670.000 σε δύο εισπρακτικές εταιρείες


Κώστας Σκρέκας: «Έρχεται» το e-kataggelies

Ακόμα, ο Κώστας Σκρέκας έκανε αναφορά στο e-kataggelies που θα προστεθεί τις επόμενες ημέρες στην εφαρμογή του e-katanalotis. Μέσω αυτής, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να στέλνει φωτογραφία του προϊόντος, όταν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει παρανομία.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής», όπου μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 1.286 προϊόντα από 100 εταιρείες.

Για την περίοδο των γιορτών, ο υπουργός τόνισε ότι ζητήθηκε από την αγορά να μειώσει τις τιμές στο αρνί έως και 10%, ενώ αναφέρθηκε και στο Χριστουγεννιάτικο Καλάθι που ξεκινά στις 13 Δεκεμβρίου και το οποίο θα περιλαμβάνει βασικά τρόφιμα σε προσιτές τιμές.