Η καταβολή τεσσάρων επιδομάτων αυτή την εβδομάδα αναμένεται να δώσει μια μικρή οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους ενόψει των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις καταβολές των επιδομάτων market pass για τις πληγείσες περιοχές, youth pass, για νέους 18-19 ετών και την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης. Αυτή την εβδομάδα καταβάλλεται και το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε 740.000 περίπου συνταξιούχους.

Αυτές είναι οι ημερομηνίες που αναμένεται να καταβληθούν τα επιδόματα ενόψει Χριστουγέννων:

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου:

Καταβολή του Market Pass Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2023 στους δικαιούχους του Market Pass II σε πληγείσες περιοχές. Η εμφάνιση των ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή στις άυλες κάρτες των δικαιούχων κυμαίνεται από μία έως τρεις εργάσιμες ημέρες.

Καταβολή επιδόματος προσωπικής διαφοράς. Ενίσχυση 100 έως 200 ευρώ σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά. Αφορά 739.926 συνταξιούχους.

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου:

Καταβάλλεται η ενίσχυση 150€ στους δικαιούχους του Youth Pass που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους από την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου. Οι ενισχύσεις μπορεί να φανούν εντός των επόμενων εργάσιμων ημερών ανάλογα με τις εσωτερικές διαδικασίες των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου:

Επίδομα θέρμανσης: Θα δοθεί η προκαταβολή και το σύνολο των αγορών, που τιμολογήθηκαν έως την 30ή Νοεμβρίου 2023 υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 8η Δεκεμβρίου 2023. Πρόκειται για την πρώτη καταβολή, θα ακολουθήσουν ακόμα 2 εντός του 2024.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ: