«Χρονιά ρεκόρ φέτος, ξεπεράσαμε τα 6,8 δισ. ευρώ σε επιστροφές φόρου εισοδήματος και έχουν μειωθεί κατά 40% οι εκκρεμείς αιτήσεις», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

«Φέτος είμαστε στο 1.8 εκ. εκκρεμείς επιστροφές και πολλές από αυτές δεν μπορούν να γίνουν γιατί αρκετοί συμπολίτες μας δεν έχουν δηλώσει τον iban, ενώ 375 χιλιάδες ΑΦΜ δόθηκαν σε ανήλικα παιδιά 12- 17 ετών»,πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης, ότι «για πρώτη φορά δημιουργήσαμε μητρώο POS. Κοντά στο 1 εκ. POS έχουν καταγραφεί με τεράστια ταχύτητα. Προχωράμε σε ενοποιήσεις υπηρεσιών με σκοπό να βελτιώσουμε την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας».

Για τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης Οφειλών, ο κ. Πιτσιλής επισήμανε ότι «πέρυσι, τέτοιο καιρό στις εφορίες είχαμε 800 επισκέψεις την ημέρα. Στο ΚΕΒΕΙΣ οι επισκέψεις είναι 200 -250, δηλαδή 75% επισκέψεις λιγότερες. Εξυπηρετούνται όλοι, ακόμη και όσοι έρχονται χωρίς ραντεβού. Στελέχη μας βρίσκονται στην υποδοχή και κατευθύνουν τους πολίτες μόλις μπουν στο κτίριο».

«Από την ψηφιοποίηση της ενημερότητας που ξεκίνησε στα μέσα Οκτωβρίου, 60.000 ενημερότητες με παρακράτηση εκδόθηκαν ψηφιακά. Αυτές θα ήταν 60.000 επισκέψεις», πρόσθεσε.