Η Επιθεώρηση Εργασίας επέβαλε το 2023 συνολικά 16.049 διοικητικές κυρώσεις σε επιχειρήσεις, που δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα της εργατικής νομοθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι έλεγχοι της Αρχής έφτασαν το περασμένο έτος τους 73.579 και ήταν αυξημένοι κατά σχεδόν 13% σε σχέση με το 2022 .

Το ύψος των προστίμων, δε, ανήλθε σε 44.569.101 ευρώ από 35.966.183 το 2022.

Ιστορικό υψηλό των ελέγχων σε επιχειρήσεις από την Επιθεώρηση Εργασίας το 2023

Το ιστορικό υψηλό των ελέγχων σε ετήσια βάση ουσιαστικά συμπίπτει με τον χρόνο λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας ως Ανεξάρτητης Αρχής από την 1η Φεβρουαρίου 2023.

«Η επίτευξη του αυξημένου αριθμού ελέγχων τη χρονιά που πέρασε αναδεικνύει την προσήλωση των επιθεωρητών στο έργο τους, που είναι η τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας. Το έργο αυτό συμβάλλει στην προστασία του αδυνάμου, που είναι τόσο ο εργαζόμενος όσο και ο εργοδότης, ο οποίος λειτουργεί στα πλαίσια του νόμου και πλήττεται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό όσων παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία. Η νέα χρονιά μάς βρίσκει με νέα τεχνολογικά εργαλεία, με αποφασιστικότητα και με υπερηφάνεια για το έργο που επιτελούμε προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, Γιώργος Τζιλιβάκης.