Παράταση -έως τις 5 Φεβρουαρίου- της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων επιδόματος θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

*Διαβάστε εδώ: Τέλη Κυκλοφορίας: Παράταση έως τις 29 Φεβρουαρίου - Τι "πέναλντι" επιβάλλεται στις εκπρόθεσμες πληρωμές

Μεταξύ άλλων, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε:

Αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα

Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Θα δοθεί παράταση μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

Αναφορικά με τα νέα τιμολόγια ρεύματος

Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Ο ανταγωνισμός λειτούργησε και λειτούργησε γιατί υπήρξε το πράσινο τιμολόγιο και μάθαμε επιτέλους ποιοι είναι οι φθηνοί και ποιοι είναι οι ακριβοί. Βλέπουμε πολύ ενδιαφέρουσες προσφορές και οι πολίτες πια μπορούν και να κρίνουν και να καταλάβουν. Αυτή η διαδικασία εκπαίδευσης βοήθησε πάρα πολύ στον ανταγωνισμό και ωθεί τους παρόχους να κάνουν ανταγωνιστικότερες προσφορές και οι προσφορές αυτές να είναι πιο ξεκάθαρες για τους καταναλωτές.

Αναφορικά με τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Πρέπει να αλλάξουμε την πολιτική, πρέπει να μηδενίσουμε την καινούργια αυθαίρετη δόμηση και όταν λεω να τη μηδενίσουμε εννοώ κανένα αυθαίρετο από το 2022 και μετά να μην επιβιώσει. Δηλαδή να κατεδαφιστούν όλα μέσα στην επόμενη διετία και να κατεδαφίζεται και οτιδήποτε καινούργιο γίνεται.

ΔΗΜ: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο νομιμοποίησης ;

Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Κανένα, μηδέν και θα αφαιρεθούν στη νομοθεσία που θα φέρουμε και τα τελευταία υπόλοιπα δυνατότητας νομιμοποίησης των νέων αυθαιρέτων.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να αφήσουν τον υπουργικό θώκο όσοι υπουργοί διαφοροποιηθούν σε σχέση με το γάμο των ομοφύλων

Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Είναι διαφορετικό πράγμα αν μιλάμε για έναν υπουργό ο οποίος συμμετέχει στην κυβέρνηση με την έννοια ότι συμμετέχει στα συλλογικά κυβερνητικά όργανα. Εδώ υπάρχει μια γενική αρχή στον τρόπο που λειτουργούν τα συλλογικά όργανα, στα όργανα που συμμετέχεις με δημοκρατικό τρόπο και αποφασίζουν διά αυτού του τρόπου, και έτσι είναι οι αποφάσεις στο υπουργικό συμβούλιο, δεσμεύεσαι από τις αποφάσεις οι οποίες έχουν ληφθεί . Από εκεί και πέρα προφανώς δεν μπορείς να πας να καταψηφίσεις κάτι για το οποίο έχεις δεσμευτεί. Μιλώ για τους υπουργούς οι υφυπουργοί δεν μετέχουν στα συλλογικά όργανα αλλά έχουν μια αυξημένη ευθύνη

ΔΗΜ: Ειδικά κάποιοι υφυπουργοί που το υπουργείο τους είναι αρμόδιο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο

Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Πραγματικά εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα για κάποιον που είναι σε αυτή τη θέση.