Νέους ορίζοντες διεθνούς επέκτασης ανοίγει για τη V+O η στρατηγική συμφωνία με έναν από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους επικοινωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο, τη SEC Newgate, η οποία επισφραγίστηκε την εβδομάδα που πέρασε. Η συμφωνία με έναν από τους ισχυρότερους ομίλους επικοινωνίας διεθνώς δημιουργεί ακόμα έναν, πιο δυναμικό κύκλο ανάπτυξης, επέκτασης και δημιουργίας για μια εταιρεία που ξεκίνησε πριν από 24 χρόνια από ένα μικρό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. «Η V+O, από την ίδρυσή της, είναι κάτι πολύ περισσότερο από δύο αρχικά. Είναι μια εταιρεία που δεν σταματά να εξελίσσεται και να κοιτά μπροστά από την εποχή της για τους ανθρώπους και τους πελάτες της. Η συμφωνία με τη SEC Newgate επιβεβαιώνει αυτήν τη φιλοσοφία και, προ[1]πάντων, το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, που αποδεικνύεται ότι είναι ανταγωνιστικό στη διεθνή αγορά επικοινωνίας. Μαζί με τη SEC Newgate θα συνεχίσουμε, όπως και πριν, να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε να κάνουμε καλά. Και ταυτόχρονα να αξιοποιούμε ακόμα πιο ισχυρές προοπτικές, περαιτέρω διεθνοποίηση της παρουσίας μας, διεύρυνση και ενίσχυση των υπηρεσιών που ήδη παρέχουμε, αλλά και περαιτέρω επέκταση του footprint του Ομίλου της V+O σε νέους κλάδους, αγορές, γεωγραφίες. Επιπλέον, ενισχύου[1]με τον ρόλο μας στην ευρύτερη ζώνη δραστηριοποίησής μας, καθώς θα αποτελέσουμε κεντρικό βραχίονα ανάπτυξης για τον όμιλο της SEC Newgate στην ευρύτερη ζώνη της ΝΑ Ευρώπης», επισημαίνει ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, ένας εκ των ιδρυτών.

«Η SEC Newgate, παρά το μέγεθός της, μοιάζει πολύ σε φιλοσοφία, αξίες, κουλτούρα και τρόπο προσέγγισης της δουλειάς με εμάς. Και λόγω αυτής της φιλοσοφίας μπορούμε να έχουμε το πλαίσιο της διοικητικής και οργανωτικής αυτοτέλειας που θέλου[1]με και έχουμε συνηθίσει, έχοντας όμως περισσότερα εργαλεία, δυνατότητες και πρόσβαση σε περισσότερες αγορές», εξηγεί ο Γιάννης Ολύμπιος, επίσης ένας εκ των ιδρυτών. Η SEC Newgate συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 20 μεγαλύτερους ομίλους επικοινωνίας σε διεθνές επίπεδο και εξειδικεύεται σε υπηρεσίες στρατηγικής επικοινωνίας, public affairs και advocacy, με εστίαση στην έρευνα και ανάλυση δεδομένων. Διαθέτει παρουσία σε 5 ηπείρους, με ένα δίκτυο 53 γραφείων και 1.200 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, ενώ αποτελεί ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα δίκτυα επικοινωνίας διεθνώς. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η SEC Newgate θα αποκτήσει σε βάθος 5ετίας συμμετοχή στη V+O, που ανέρχεται έως το 70% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ ταυτόχρονα η V+O διατηρεί το brand name της και την οργανωτική και διοικητική της αυτοτέλεια. Παράλληλα, ο Global CEO της SEC Newgate, Fiorenzo Tagliabue, θα συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της V+O.

Η αφετηρία

 Η ιστορία της δεσπόζουσας πλέον σήμερα εταιρείας επικοινωνίας στην Ελλάδα ξεκινάει το 2001 σε ένα καφέ της Αθήνας. Όταν ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Ολύμπιος συναντήθηκαν και αποφάσισαν να συνεργαστούν, γιατί διέκριναν μια σημαντική ευκαιρία στον αναδυόμενο τότε κλάδο της επικοινωνίας στη χώρα μας. Μαζί με μια μικρή ομάδα στελεχών αρχικά, η V+O πέτυχε να ισχυροποιήσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά ήδη από τα πρώτα χρόνια δραστηριοποίησής της. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκίνησε να επεκτείνεται εκτός συνόρων, με πρώτο σταθμό, το 2004, την ίδρυση θυγατρικής στη Βουλγαρία. Το 2007 εντάχθηκε στον τότε αναπτυσσόμενο όμιλο η διαφημιστική εταιρεία Unlimited Creative. Το 2011 η V+O πρωτοπόρησε συστήνοντας εξειδικευμένο agency για digital και SoMe υπηρεσίες, τη σημερινή Curious Ahead. Το 2017 ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες στο τουριστικό marketing με τη θυγατρική Mindhaus. Σήμερα, η V+O έχει πετύχει να διατηρεί ισχυρό track record, να περιλαμβάνει 13 εταιρείες με δραστηριότητα σε 7 χώρες στη ΝΑ Ευρώπη (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Κύπρο, Σερβία και Β. Μακεδονία), να είναι σύμβουλος στρατηγικής για περισσότερες από 250 ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, να προσφέρει ένα ευρύτατο portfolio από integrated υπηρεσίες επικοινωνίας για τους σημαντικούς κλάδους της αγοράς και να διαθέτει μια δυναμική ομάδα 180 στελεχών.

Επιδόσεις

Ο όμιλος παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ύψους 27% σε επίπεδο εσόδων κατά μέσο όρο την τελευταία τριετία, και έσοδα άνω των 20 εκατ. ευρώ για το 2023. H V+O έχει λάβει περισσότερες από 100 διεθνείς και εγχώριες διακρίσεις, μεταξύ αυτών δώδεκα Διεθνή Βραβεία Αριστείας IPRA Golden World Awards (GWA), που απο[1]τελεί έναν από τους κορυφαίους θεσμούς διεθνώς για τον κλάδο. Είναι, δε, ο μοναδικός ελληνικός όμιλος συμβούλων επικοινωνίας με σταθερή παρουσία τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην παγκόσμια κατάταξη των 120 Κ.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά