Όσες μητέρες είναι ελεύθερες επαγγελματίες ή αγρότισσες, έχουν πρόσβαση στην ειδική παροχή μητρότητας, κάτι που σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν αναδρομικά έως 7.020 ευρώ τον Απρίλιο, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Παράλληλα, αναδρομικά έως και 1.500 ευρώ θα λάβουν έως τον Απρίλιο χιλιάδες νέες μητέρες. Συγκεκριμένα, όσες απέκτησαν παιδί μέσα στο 2023 και υπέβαλαν αίτηση για επίδομα γέννας, θα δουν τελικά περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό μετά την αύξηση της εν λόγω ενίσχυσης.

Τις επόμενες μέρες θα ενεργοποιηθεί στο dypa.gov.gr η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας

Τις επόμενες μέρες θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα στην ιστοσελίδα dypa.gov.gr για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές εργαζόμενες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz24ies6hkbt)

Οι μη μισθωτές θα υποβάλουν την αίτηση στη σχετική πλατφόρμα και στη συνέχεια θα διαπιστώνεται αν η μητέρα έχει ασφαλιστική ικανότητα ή όχι. Σε περίπτωση που έχει οφειλές θα πρέπει να τις εξοφλήσει για να μπορέσει να λάβει το επίδομα μητρότητας.

Τα αναδρομικά ποσά για το επίδομα γέννας αρχίζουν από 400 ευρώ και φτάνουν έως και 1.500 ευρώ και αφορούν στις μητέρες οι οποίες απέκτησαν παιδί από την 1η Ιανουαρίου 2023.