Λίγες ημέρες παράταση δόθηκε στους ιδιοκτήτες ασφαλισμένων ακινήτων που επιθυμούν να λάβουν την έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ του 2024. Η προθεσμία υποβολής αίτησης στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έληγε σήμερα, ωστόσο, ύστερα από σχετική απόφαση, δόθηκε παράταση έως την 1η Μαρτίου.

Στόχος της παράτασης είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δικαιούχους δεν έχουν ήδη υποβάλει αίτηση να το πράξουν και να λάβουν την έκπτωση.

Πώς θα κάνετε την αίτηση για τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Αρχικά οι δικαιούχοι της έκπτωσης θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα myAADE (myaade.gov.gr) με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxis και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τη ακόλουθη διαδρομή: Εφαρμογές / Δημοφιλείς Εφαρμογές / myPROPERTY / Μείωση ΕΝΦΙΑ ασφαλισμένων κατοικιών. Εναλλακτικά πατήστε εδώ.

Από την παρακάνω υπηρεσία μπορείτε να υποβάλετε ψηφιακά αίτηση για χορήγηση μείωσης ΕΝΦΙΑ σε δικαίωμα επί ασφαλισμένης κατοικίας.

Ειδικότερα :

α) Εφόσον είστε λήπτης ασφάλισης των ασφαλιστήριων συμβολαίων, μέσω της καρτέλας «Δημιουργία νέας αίτησης» προβαίνετε στις παρακάτω ενέργειες:

Συσχετίζετε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που εμφανίζονται με τα δικαιώματα που κατέχετε επί των ασφαλισμένων κατοικιών (Ασφάλιση ιδίου).

Δηλώνετε τον/τους ΑΦΜ του/ων συνιδιοκτήτη/ών, όταν για την ασφαλισμένη κατοικία υπάρχουν περισσότεροι του ενός συνιδιοκτήτες (Ασφάλιση ιδίου και για λογαριασμό τρίτου/ων).
Δηλώνετε τον/τους ΑΦΜ τρίτου/ων προσώπου/ων που έχει/ουν δικαίωμα επί της ασφαλισμένης κατοικίας, όταν εσείς δεν κατέχετε δικαίωμα επί της κατοικίας (Ασφάλιση για λογαριασμό τρίτου/ων).