Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου τα τελευταία χρόνια έκαναν την εξυπηρέτηση των πολιτών πιο εύκολη και πλέον, το μόνο που αρκεί είναι μερικά κλικ και η συμπλήρωση των απαραίτητων προσωπικών στοιχείων για την ταυτοποίηση προκειμένου οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν για μια σειρά από ζητήματα που τους αφορούν, όπως οι οφειλές προς την εφορία.

Όλο και περισσότεροι βλέπουν online τις οφειλές τους προς την Εφορία, ενώ παράλληλα δίνεται και η δυνατότητα να ρυθμιστούν online οι οφειλές που είναι εκτός ρύθμισης.

Αναλυτικά η διαδικασία ενημέρωσης για τις οφειλές προς την Εφορία


Βήμα πρώτο: Αναζητάμε στον ιστότοπο που χρησιμοποιούμε την ιστοσελίδα της MyAADE

Βήμα δεύτερο: Αφού εισέλθετε στην ψηφιακή πύλη της MyAADE θα εμφανιστεί στην οθόνη σας μια πληθώρα επιλογών όπως: «ΑΦΜ & Κλειδάριθμος», «Τα Αιτήματά μου», «Τα Ραντεβού μου». Εκεί υπάρχει και μια επιλογή που αναφέρει: «Ο Λογαριασμός μου (Οφειλές, Πληρωμές, Επιστροφές», την οποία και επιλέγουμε.

Βήμα τρίτο: Επιλέγοντας την συγκεκριμένη επιλογή θα οδηγηθούμε στο gov.gr όπου θα μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε τους προσωπικούς μας κωδικούς (όνομα χρήση και κωδικό πρόσβασης). Αφού τους συμπληρώσουμε επιλέγουμε την ένδειξη «ΣΥΝΔΕΣΗ» για να μεταφερθούμε στον ατομικό μας λογαριασμό.

Βήμα τέταρτο: Κάνοντας σωστά τα παραπάνω βήματα θα σας εμφανιστεί η πλατφόρμα πληροφόρησης με τον τίτλο «Ο Λογαριασμός μου» όπου εκεί μπορείτε επιλέγοντας τις αντίστοιχες επιλογές να ενημερωθείτε για τις οφειλές σας που είναι σε ρύθμιση, αλλά και αυτές που είναι ακόμα εκτός ρύθμισης.