Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, κος Απόστολος Αποστολάκος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, με αφορμή τη μεγάλη έρευνα του ραδιοφωνικού σταθμού για την ακρίβεια.

«Οι τιμές στα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά και στα ψάρια και στα κρέατα δεν έχουν καμία σχέση με τα βιομηχανικά είδη, γιατί δεν «ζούνε» πολύ. Δεν μπορούμε να πάρουμε ένα ψάρι, να το κρατήσουμε έναν χρόνο στην αποθήκη μας, για να κερδοσκοπήσουμε. Η ημερομηνία ζωής, η κλιματική κρίση και η διαθεσιμότητα είναι αυτό που καθορίζει τις τιμές», είπε αρχικά.

*Διαβάστε εδώ: Αναγνωστόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Έχουμε μειώσεις στις τιμές των σαρακοστιανών σε σχέση με πέρυσι


«Το κλίμα είναι το Νο1 πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα φρέσκα προϊόντα»

Για τον πληθωρισμό απληστίας, ανέφερε: «Ο πληθωρισμός απληστίας στα φρέσκα φρούτα, στα λαχανικά, στο κρέας και στο ψάρι δεν μπορεί να ισχύσει ως φαινόμενο. Γιατί όταν θέλεις να κάνεις πληθωρισμό απληστίας στα φρέσκα και πας σε ένα προϊόν, όπως είναι οι ντομάτες, και τους αυξήσεις την τιμή και αντί να τις πουλήσεις 80 λεπτά ή 1€ στην χοντρική που είναι η σημερινή τιμή και θέλεις να τις πουλήσεις 1,40, αυτές οι ντομάτες θα μείνουν απούλητες, ο καταναλωτής δεν θα τις αγοράσει και θα πεταχτούν. Είμαι απόλυτος ότι όσα φαινόμενα αισχροκέρδειας υπάρχουν είναι μεμονωμένα».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα που έχουν οι τιμές των φρέσκων προϊόντων είναι η κλιματική κρίση και η έλλειψη εργατικών χεριών. Το κλίμα είναι το Νο1 πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα φρέσκα προϊόντα», συμπλήρωσε.