Σήμερα, Παρασκευή, ανοίγει η πλατφόρμα, στην οποία οι επαγγελματίες θα μπορούν να δηλώνουν τα ραντεβού που έχουν κλείσει μέσα στον Απρίλιο με τον τεχνικό για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης της ταμειακής μηχανής της με το POS. Η δήλωση του ραντεβού είναι απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου η επιχείρηση να εξασφαλίσει την παράταση έως τις 30 Απριλίου και να μην βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμα από την Πρωτομαγιά.

Την ίδια πρακτική καλούνται να ακολουθήσουν και οι επιχειρήσεις εκείνες, οι οποίες θα μπουν στο μητρώο POS της ΑΑΔΕ και θα δηλώσουν μέχρι και σήμερα, Παρασκευή ότι θα αντικαταστήσουν την ταμειακή τους μηχανή με το σύστημα All in one , το οποίο είναι ένα πολυμηχάνημα που έχει την ικανότητα να λειτουργεί και ως ταμειακή μηχανή και ως POS και επομένως δεν απαιτεί επιπλέον ενέργειες διασύνδεσης.

Όλα τα παραπάνω επισημαίνει η ΑΑΔΕ στα μαζικά e-mail που στέλνει όλο αυτό το διάστημα, σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στη διασύνδεση POS και ταμειακής μηχανής. Ακόμη, η ΑΑΔΕ υπενθυμίζει ότι για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ταμειακό σύστημα με σύστημα λογισμικού (ERP) έχουν στη διάθεση τους έως τις 31 Μαΐου για να «συμμορφωθούν».

Διαβάστε ακόμα: Πιτσιλής για διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Όλοι πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει στα χρονοδιαγράμματα που πρέπει

Ειδικά για τις εποχικές επιχειρήσεις ισχύει ότι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διασύνδεση μέχρι την πρώτη ημέρα της επανέναρξης λειτουργίας τους, εφόσον παρέμεναν κλειστές όλον αυτόν τον καιρό λόγω εποχικότητας.

Επιβράδυνση των ρυθμών διασύνδεσης POS – ταμειακών μηχανών

Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, κάλεσε από την Αλεξανδρούπολη και το δεύτερο Εast Macedonia and Trace Forum, όλους τους υπόχρεους να επιταχύνουν ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα παράταση, ειδικά από τη στιγμή που παρατηρείται μια επιβράδυνση των ρυθμών από τότε που το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την παράταση της διαδικασίας.

Έως τώρα, υπολογίζεται ότι περίπου το 45% του έργου έχει ολοκληρωθεί, καθώς οι υπόχρεες επιχειρήσεις είναι περίπου 300.000 και οι διασυνδέσεις έχουν ξεπεράσει τις 100.000. Οι 50.000 είναι εποχικές.

Σε περίπτωση μη διασύνδεσης του POS με την ταμειακή μηχανή εντός των δεσμευτικών προθεσμιών, οι υπόχρεοι αντιμετωπίζουν πρόστιμο 10.000 ευρώ, εφόσον η επιχείρηση είναι υπόχρεη τήρησης απλογραφικού λογιστικού συστήματος ή 20.000 ευρώ, εφόσον είναι υπόχρεη τήρησης διπλογραφικού λογιστικού συστήματος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrzv0bsfnxl)