Πονοκέφαλο προκαλεί στα νοικοκυριά η αύξηση της τιμής στη βενζίνη.
Στην επαρχία η τιμή της βενζίνης ξεπερνά τα 2 ευρώ. Μάλιστα, όπως τονίζει, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Γ. Ασμάτογλου, η μέση τιμή της βενζίνης είναι στα 1,94 ευρώ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d02aelmtk1zt)

«Είχαμε μέσα στον μήνα μια αύξηση της τάξεως των 0,10 ευρώ. Ακόμη, είχαμε μία νέα αύξηση, ακόμη 0,07 ευρώ και στα αστικά κέντρα η βενζίνη άγγιξε τα 2 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ασμάτογλου, τονίζοντας ότι η άνοδος στην τιμή των καυσίμων μένει.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Κάθε φορά που γίνεται ρωσοουκρανικό ή κάτι στη Μέση Ανατολή ή ακόμη και το τρομοκρατικό στη Ρωσία έχει αντίκτυπο στην τσέπη μας. Αμέσως, οι τιμές αυξάνονται διεθνώς».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d02qav1wdibt)


Βενζίνη: Πού αποδίδεται η νέα αύξηση στις τιμές

Η πρόσφατη άνοδος των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου αποτελεί κακό μαντάτο για τους απανταχού καταναλωτές. Από τα 70 – 75 δολάρια/βαρέλι που βρισκόταν η ποικιλία Brent προ διμήνου, εμπορεύεται πλέον κοντά στα 86 δολάρια, πράγμα που ανεβάζει τις τιμές των καυσίμων, όπως η βενζίνη και το ντίζελ, στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Τα προβλήματα με τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα σε συνδυασμό με τις επιθέσεις σε ρωσικά διϋλιστήρια, την απροθυμία του ΟΠΕΚ να ανοίξει τις κάνουλες και την ιστορικά υψηλή ζήτηση διεθνώς είναι οι βασικές αιτίες της ανόδου. Η αυξημένη τιμή του αργού, εφόσον διατηρηθεί, αναμένεται να οδηγήσει πιο ψηλά τις τιμές της βενζίνης που πιθανολογείται ότι θα ξεπεράσουν τα 2 ευρώ ενόψει και της εξόδου του Πάσχα.

Τις τελευταίες ημέρες η αμόλυβδη έφτασε τα 1,925 ευρώ/λίτρο με ώθηση από τα δύο απανωτά τριήμερα.