Τρεις νέοι παίκτες μπαίνουν στην ανακύκλωση φωτοβολταϊκών
Η Ελλάδα άργησε να ξυπνήσει και στην περίπτωση διαχείρισης των μελλοντικών αποβλήτων από φωτοβολταϊκά πάρκα
Tρεις εταιρείες, τρία νέα Συλλογικά Συστήματα Ανακύκλωσης Φωτοβολταϊκών, έχουν καταθέσει τα επιχειρηματικά τους σχέδια στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και βρίσκονται στο περίμενε για την έγκριση άδειας λειτουργίας, όταν στη χώρα μας έχουν εγκατασταθεί τουλάχιστον 1 εκατ. τόνοι φ/β πάνελ, δηλαδή μελλοντικών αποβλήτων, με τα οφειλόμενα τέλη ανακύκλωσης να ανέρχονται σε πολλές δεκάδες εκατομμυρίων για τις υπόχρεες επιχειρήσεις, κυρίως εταιρείες εισαγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ.
Και στην περίπτωση διαχείρισης των μελλοντικών αποβλήτων από φ/β πάρκα, η Ελλάδα άργησε να ξυπνήσει, αλλά πλέον έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μεγάλους τεχνικούς ομίλους, όπως και από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φωτοβολταϊκούς παραγωγούς, που έχουν καταθέσει αιτήματα στον ΕΟΑΝ για να πάρουν την έγκριση δημιουργίας Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΣΣΕΔ ΑΗΗΕ) Φωτοβολταϊκών Συστημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του powergame.gr, oι τρεις υποψήφιοι φορείς είναι η «Ανακύκλωση – Ελληνικά Λατομεία Μ.Α.Ε.- RE-LAT AE (Παιανία)», η «PV REVIVE Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Α.Ε.(Αθήνα)» και η «Ανακύκλωση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων Α.Ε. – ANA.FOS (Θεσσαλονίκη)».
En