Ο ΕΦΚΑ προχωρά στη υλοποίηση της επαγωγής στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων περίπου 100.000 νοσοκόμων – νοσηλευτριών, βοηθών νοσοκόμων – νοσηλευτριών και μαιευτήρων, που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας.


ΕΦΚΑ: Ποιοι νοσηλευτές εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά

Σστην ειδικότητα των νοσοκόμων – νοσηλευτών που αναφέρονται στην περίπτωση 31 του εδαφίου Α΄ του ΚΒΑΕ, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του Φορέα,  εντάσσεται -βάσει των διατάξεων του άρθρου 5 του νόμου 1579/1985- το νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί και ασκεί πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη και φροντίδα.


Στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκουν οι κάτωθι:

– Οι απόφοιτοι της ανώτατης νοσηλευτικής ΑΕΙ.

– Οι απόφοιτοι των τμημάτων νοσηλευτικής μαιών-μαιευτών και επισκεπτριών-επισκεπτών των π. ΤΕΙ.

– Οι απόφοιτοι των ανώτερων σχολών αδελφών νοσοκόμων, επισκεπτριών αδελφών νοσοκόμων και μαιών του υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που εντάχθηκαν στο π. ΤΕΙ.

– Οι απόφοιτοι των πρώην σχολών ΚΑΤΕΕ νοσηλευτικής – μαιευτικής.

– Οι απόφοιτοι του τμήματος νοσηλευτικής των τεχνικών επαγγελματικών λυκείων.

– Οι απόφοιτοι των μέσων τεχνικών-επαγγελματικών σχολών νοσηλευτικής.

– Οι πρακτικοί νοσοκόμοι.

Διαβάστε περισσότερα στο iapogevmatini.gr