Καλημέρα, καλημέρα από την Μπουταρούπολη! Οπου βάλθηκε να ξεπεράσει την αίγλη της... Αγκυρας ο δήμαρχος και έχει ξεκινήσει σταυροφορία υπέρ των... μουσουλμάνων! Τι έγραψα πάλι...

Βιβλίο από Τσιτουρίδη 

Κάνει παρεμβάσεις, ομιλίες, συγκεντρώσεις, επαφές και πολλά ραντεβού με τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο πάντα αντιμετωπίζει πρώτα ως φίλο κι έπειτα ως πολιτικό. Ο λόγος για τον Σάββα Τσιτουρίδη, ο οποίος έχει ήδη ολοκληρώσει το βιβλίο του, που αναμένεται να το κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους. Επέλεξε το 2015 γιατί τότε ξεκινάει η νέα ΚΑΠ και οι προτάσεις του, οι αναφορές του, αλλά και οι αναλύσεις του αφορούν το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και τη δυναμική της ανάπτυξής της. Στις σελίδες του θα υπάρχουν και κεφάλαια με πολιτικό περιεχόμενο, καθώς μεγάλο μέρος θα βασίζεται στη θητεία του ως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης, ως συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, δεν θα λείπουν και οι παράγραφοι που θα έχουν αναφορά σε εκείνον και τις συζητήσεις τους. 

Στα κάγκελα ο Καράογλου

Αυτά βλέπει ο πρώην ΥΜΑΘ και έχει εκνευριστεί, καθώς στελέχη του στενού κομματικού πυρήνα, που μέχρι πρότινος τα είχε στο επιτελείο του στο υπουργείο, έχουν ήδη απομακρυνθεί από κοντά του και εντάσσονται στο επιτελείο του Βαρτζόπουλου. Αχάριστους τους ανεβάζει, αγνώμονες τους κατεβάζει, χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία της κατάστασης. Ο Εγνάτιος σας το γράφει από τώρα: την έχει δύσκολη την εκλογή ο Καράογλου.

Τρέχει ο Καρασμάνης

Πολύ καλά δείγματα δείχνει μέχρι τώρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Καρασμάνης, ο οποίος και γνώστης του αντικειμένου είναι και με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει έχει καταφέρει να περιορίσει την αρνητική εικόνα της κυβέρνησης στον αγροτικό κόσμο. Ετσι όπως πάει, έχει την επανεκλογή στο τσεπάκι ο έμπειρος πολιτικός.

Αβάντα στον Ζυμπίδη

Ως ανερχόμενο πολιτικό στέλεχος της Καστοριάς, που ξεκινά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μπορεί να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή, περιγράφουν οι καλά γνωρίζοντες τα παρασκήνια της περιοχής τον Θεοφύλακτο Ζυμπίδη (φωτ.). Ο τελευταίος «σάρωσε» στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θεόδωρου Καρυπίδη, που εν τέλει κέρδισε τον «γαλάζιο» Γιώργο Δακή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ως «ανταμοιβή» για αυτή την εξέλιξη ο κ. Καρυπίδης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τον τοποθετήσει θεματικό αντιπεριφερειάρχη, δίνοντάς του έτσι μεγάλη αβάντα για το μέλλον... 

Ετοιμάζεται ο Τζιτζικώστας

Οχι, δεν ντύνεται γαμπρός, όπως βιάστηκαν ορισμένοι να διαδώσουν. Θα το κάνει το βήμα, αλλά αργότερα -νέος είναι εξάλλου ακόμα, όπως του λένε και οι παντρεμένοι φίλοι του. Οι ετοιμασίες αφορούν στην ορκωμοσία της νέας διοίκησης στην Περιφέρεια, η οποία θα γίνει στις 27 του μηνός, το απόγευμα, στους κήπους του κτιρίου. Το πρόγραμμα θα είναι λιτό και το κέρασμα θα περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα λόγω ζέστης, δηλαδή σε χυμούς και νερά. Οικονομία κάνει ο Τζίτζι. 

Μήνυμα 

Ακούστηκαν πολλά «γαλλικά» όταν ο Αντ. Σαμαράς διαπίστωσε πως κάποιοι «εγκέφαλοι» έκαναν διαρροές πως σκέφτεται να μην ανέβει για τη ΔΕΘ. Μάλιστα, σήκωσε το τηλέφωνο, κάτι που δεν συνηθίζει, και έστειλε το μήνυμα να κοπούν αυτές οι κουβέντες και πως στη Θεσσαλονίκη θα ανέβει κανονικά.

Επιστροφή 

Ετοιμος για το ολοκληρωτικό comeback στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ο αδερφός του Πανίκα, Διονύσης, ο οποίος προετοιμάζεται να διεκδικήσει και πάλι τη θέση του προέδρου στην ΕΠΣΜ. Αν υπολογίσουμε την αγάπη που του έχουν όλα σχεδόν τα σωματεία, αλλά και την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης, ο Νιόνιος θα παίξει… μεγάλη μπάλα!

Επίσκεψη

Μαθαίνω πως στο πρόγραμμα του επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΘ έχει συμπεριληφθεί και φέτος η επίσκεψη του Τσίπρα στον Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια. Ο «απόηχος» από την περσινή επίσκεψη ήταν πολύ θετικός, ενώ και το 71% του περιφερειάρχη δεν αφήνει περιθώρια για να τηρούνται αποστάσεις. Νέοι άνθρωποι είναι και οι δύο και συνεννοούνται, όπως λένε και κύκλοι του Αλέξη. 

Δρομολόγιο

Μπορεί να μην το πιστέψετε, όμως κάποια από τα καλόπαιδα της Ν.Δ. που κάνουν εισηγήσεις για το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ψάχνουν τρόπο ώστε αυτός να μην πέσει πάνω στον Τζιτζικώστα. Ετσι, ήδη έκαναν τηλέφωνα στη ΔΕΘ για να μάθουν πού θα βρίσκεται το περίπτερο της Περιφέρειας και να διαμορφώσουν ανάλογα το δρομολόγιο.

Στη Χαλκιδική 

Μίνι διακοπές στη Βουρβουρού κάνει ο Μπουτάρης παρέα με την Αυστριακή σύντροφό του, την κόρη και τα εγγόνια του. Χωρίς πολλές επισκέψεις, ο κυρ-Γιάννης ξεκουράζεται και ετοιμάζει την επόμενη διοίκηση του δήμου. Αυτή την ηρεμία όμως δεν την έχουν οι πρωτοκλασάτοι της «Πρωτοβουλίας», οι οποίοι ακούνε για μείωση αντιδημάρχων και βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα.