Αρχής γενομένης από την πρώτη ημέρα της θητείας του ως προέδρου του Eurogroup και ακόμα νωρίτερα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλά για Ευρώπη συμπαγή, μία και ενιαία, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων. Το επανέλαβε λίγο πριν φύγει για την Ουγγαρία, όπου πρόκειται να συναντηθεί  με τον πρωθυπουργό Πέτερ Μαγιάρ και τον υπουργό Οικονομικών Άντρας Κάρμαν. Εκεί είναι προγραμματισμένο να τους ενημερώσει για τις προτεραιότητες του Eurogroup, ενώ στο τραπέζι θα πέσουν μακροοικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και ζητήματα κοινού οικονομικού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Στη θεματολογία, επιπλέον,  ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης, εν μέσω αναταραχών στην παγκόσμια οικονομία, εξαιτίας και του πολέμου στο Ιράν.

Διαβάστε: Πιερρακάκης στους Financial Times: Πολλές μεταρρυθμίσεις της τρόικας ήταν "απολύτως απαραίτητες" για τη σημερινή απόδοση της Ελλάδας

Πιερρακάκης: Καμία χώρα μόνη της

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, πάντως, έκανε λόγο, πριν την αναχώρησή του, για κοινές προκλήσεις, ζητώντας διάλογο, κατανόηση από άπαντες, αλλά και θέληση για την ανεύρεση κοινών λύσεων: «Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, καθώς οι οικονομίες μας αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, τις οποίες καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από οικονομική και γεωπολιτική αβεβαιότητα, «είναι κρίσιμο να συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση σε υγιείς οικονομικές πολιτικές και στην περαιτέρω εμβάθυνση της ευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης».