Με γερή δόση ειρωνείας σχολίασε η  Γενική Διευθύντρια του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου ερώτηση σχετική για τη συμφωνία που υπήρξε στο προηγούμενο Eurogroup αναφορικά με την ελάφρυνση χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Για ποια συμφωνία χρέους, μιλάτε»; διερωτήθηκε χαρακτηριστικά σημειώνοντας στη συνέχεια ότι «είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι από τη συμφωνία Ευρώπης και Ελλάδας. Προσδοκούμε η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και αυτές που θα έρθουν».

«Θα συνεχίσουμε να εμπλεκόμαστε και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα επανεξετάσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους στη βάση του μακροοικονομικού μοντέλου, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τις προβλέψεις για την ανάπτυξη. Θα αποφασίσουμε τι είναι απαραίτητο να γίνει για το χρέος για να είναι μακροπρόθεσμα η χώρα ικανή να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές» υποστήριξε η κα Λαγκάρντ.

Να υπενθυμίσουμε πως η διευθύντρια του ΔΝΤ ζητάει τους τελευταίους μήνες επίμονα περισσότερο συγκεκριμένες προτάσεις για το χρέος, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα υπάρξει συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.