Πέπλο μυστηρίου κυριαρχεί γύρω από την ημερομηνία που θα συνεδριάσει το Washington Group. Παρά το γεγονός ότι η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διέψευσε το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, το ΜΝΙ δίνει μια άλλη προσέγγιση στο εν λόγω ζήτημα καθώς σε σημερινό του δημοσίευμα τονίζει ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία.

«Η συνάντηση δεν ακυρώθηκε, αλλά προγραμματίστηκε σε νέα ημερομηνία, προκειμένου να μην τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων. Πάντως ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε άγνοια για το εν λόγω ζήτημα.

Συγκεκριμένα ερωτώμενος σχετικά από δημοσιογράφους είπε πως «από όσα ξέρω η Διάσκεψη για το χρέος θα γίνει» προσθέτοντας ότι δεν έχει ενημέρωση για ενδεχόμενη ακύρωσή της. Ωστόσο, ο ίδιος δεν προσδιόρισε το πότε θα γίνει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη συνάντηση θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου οπότε και είναι η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, την οποία είχε θέσει εδώ και αρκετές εβδομάδες ως στόχο το οικονομικό επιτελείο. Όπως φαίνεται ο συγκεκριμένος στόχος αρχίζει να απομακρύνεται με αργά αλλά σταθερά βήματα, προς απογοήτευση της ελληνικής κυβέρνησης.