Νέο μήνυμα από τη Γερμανία προς την ελληνική κυβέρνηση πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεχίσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, το Ταμείο "έχει υποσχεθεί" πως θα συνεχίσει στο πρόγραμμα, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως η συμμετοχή του είναι απαραίτητη.

Είχε προηγηθεί δήλωση του Βόλφγκανκ Σόιμπλε τη Δευτέρα, στην οποία σημείωνε πως "δεν συνιστά" στην Ελλάδα να μην συνεχίσει το ΔΝΤ, ωστόσο το Βερολίνο παίρνει τα μέτρα του και για την περίπτωση που αυτό δεν συμβεί.

Σημερινό δημοσίευμα της Bild ανέφερε ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στην Κάτω Βουλή (Bundestag) μία τροποποίηση του ελληνικού προγράμματος σε περίπτωση που το ΔΝΤ αρνηθεί να λάβει μέρος.

Όπως υπενθυμίζει η Bild, o Σόιμπλε προηγουμένως είχε υποσχεθεί στην Bundestag ότι το ΔΝΤ θα συμμετείχε στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η τροποποίηση του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο, πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.