"Οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση εκγλωβίζουν την οικονομία στην αβεβαιότητα". Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τα “European Business Awards 2016/17”.

Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχει ελπίδα, καθώς μπορεί να μην υπάρχουν «μαγικές συνταγές», υπάρχουν όμως «έξυπνες συνταγές».

Όπως επισήμανε ο κ. Φέσσας, "οι έξυπνες πολιτικές και οι έξυπνες προσεγγίσεις δεν πρέπει να περιορίζονται στα λαμπρά παραδείγματα, όπως αυτά που βραβεύουμε σήμερα. Αντίθετα, πρέπει να γίνουν ο κανόνας που θα κάνει τη διαφορά μεταξύ της Ελλάδας της κρίσης και την Ελλάδα της προοπτικής".

Σημείωσε πως "η ανασφάλεια που προέρχεται από την καθυστέρηση του κλεισίματος της 2ης αξιολόγησης και η αβεβαιότητα που τη συνοδεύει υπονομεύει την αναπτυξιακή δυναμική, διαψεύδει τις αναπτυξιακές προβλέψεις για το 2017 και διατηρεί αναξιοποίητες τις τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας".

"Χωρίς σαφείς στόχους, μέσα και αποτελέσματα δεν μπορούμε ούτε να σχεδιάσουμε, ούτε να αξιολογήσουμε την όποια πρόοδο της οικονομίας" πρόσθεσε

"Είναι σαφές πως τα περιθώρια νέων καθυστερήσεων έχουν εξαντληθεί και κάθε νέα μέρα επιβαρύνει τα μακροοικονομικά σενάρια, εγκλωβίζει την οικονομία στην αβεβαιότητα, ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία και δυσχεραίνει τις δυνατότητες αντιστροφής της αποεπένδυσης. Χωρίς επενδύσεις όμως όλοι ξέρουμε πως δεν μπορεί να υπάρξει σταθερή ανάπτυξη", πρόσθεσε ο κ. Φέσσας.