Το μέγα ζήτημα των SUPER MARKET –Μαρινόπουλος, φαίνεται ότι έκλεισε με ιδεατό τρόπο, τουλάχιστον για τους χιλιάδες εργαζόμενους, ωστόσο, δεν είναι ακριβώς έτσι.

Μπορεί οι 12.500 εργαζόμενοι των καταστημάτων της αλυσίδας, να διατήρησαν τις δουλειές τους, ωστόσο, φαίνεται ότι 2500, περίπου, οικογένειες απειλούνται από το φάσμα της ανεργίας , αν δεν διαβιούν ήδη, σ’ αυτό.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα που λειτουργούσαν με δικαιόχρηση (franchise), αντιμετωπίστηκαν από την ‘’μαμά’’ εταιρία, περίπου σαν απόπαιδα και εντελώς στη λογική ‘’δεν σε ξέρω, δεν σε είδα…’’. Όταν, μάλιστα, αποτελούσαν τη μόνη στήριξη της εταιρίας, την εποχή που αυτή διερχόταν μεγάλη δοκιμασία και οι προμηθευτές της την καταδίκαζαν, νομίμως, σε απόλυτη ένδεια προϊόντων..

Ο λόγος για πάνω από 150 καταστήματα που βρέθηκαν εκτός σχεδίου εξυγίανσης, με αποτέλεσμα ο υπάλληλοί τους, να μην τύχουν της προστασίας που έτυχαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και να παρατηρούνται φαινόμενα οικογενειών με μικρά παιδιά, ή και ανθρώπων κοντά στην σύνταξη, να βρίσκονται ή να απειλούνται να βρεθούν, κυριολεκτικά στο δρόμο.

Οι υποσχέσεις του ομίλου «Μαρινόπουλος’’ προς τις εταιρίες frinchise, περί εξυγίανσης και εξομάλυνσης της δυσμενούς κατάστασης, από τότε που ακόμα απειλείτο στο σύνολό του ο όμιλος, αποδείχτηκαν φρούδες όταν η Μαρινόπουλος κατέθεσε αίτηση Άμεσης Επικύρωσης Συμφωνίας Εξυγίανσης Μεταβίβασης Επιχείρησης. Εκεί, λοιπόν, είχαμε την κατηγορηματική διατύπωση ότι «Το σύνολο των συμβάσεων που δεν μεταφέρονται, δεν μεταβιβάζονται και δεν αναλαμβάνονται από τη ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΑ παραμένουν ως υποχρέωση της Εταιρίας, θεωρούνται αυτοδικαίως και αζημίως λυθείσες».