Τις long θέσεις της στα ελληνικά 20ετή ομόλογα διατηρεί η JP Morgan, παρότι οι ελληνικοί τίτλοι δέχονται σοβαρές πιέσεις τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι σημαντικές δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και οι προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό χρέος αναζωπυρώνουν τη συζήτηση περί Grexit.

Η JP Morgan επισημαίνει ότι ο νέος στόχος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος τίθεται πλέον στις 20 Φεβρουαρίου, έπειτα από το ναυάγιο του Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο αμερικανικός οίκος περιμένει μεν να υπάρξει μία συμφωνία με τους πιστωτές, ωστόσο δείχνει να πιστεύει ότι αυτή αργεί ακόμα, αφού την τοποθετεί «στους επόμενους μήνες». Μάλιστα, όπως τονίζουν οι αναλυτές του, η ελληνική πλευρά θα είναι εκείνη που θα κάνει τις περισσότερες υποχωρήσεις, καθώς η υποχώρηση της δημοτικότητας της ελληνικής κυβέρνησης στο εσωτερικό της χώρας περιορίζει τα περιθώρια ελιγμών.

Από την άλλη, εκτιμά η JP Morgan, οι Ευρωπαίοι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την επανάληψη του σήριαλ του Grexit του 2015, ειδικά εν όψει του φορτωμένου εκλογικού κύκλου στην Ευρώπη, το 2017.

 

 

πηγή: ependisinews.gr