Ο χρόνος κυλά πλέον σε βάρος της Ελλάδας στο ζήτημα της αξιολόγησης, καθώς εάν αυτή δεν κλείσει στο eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, τότε θα μπει σε "πάγο" για το προσεχές τρίμηνο λόγω των εκλογών σε Ολλανδία και Γαλλία την άνοιξη.

Αυτό επισημαίνει σε report της η Αμερικανική Τράπεζα Brown Brothers Harriman σήμερα, σχολιάζοντας την έκτακτη σύσκεψη κορυφής στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή, στην οποία δεν επιβεβαιώθηκαν οι ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας.

Πλέόν η μόνη ελπίδα της Ελλάδος είναι η συμφωνία με νέα μέτρα λιτότητας για την Ελλάδα στο προσεχές eurogroup, η οποία θα εξασφάλιζε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρούσε χωρίς προβλήματα στην πληρωμή των 7 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

Το βασικό πρόβλημα σύμφωνα με την ΒΒΗ είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους η οποία δίχασε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την περασμένη εβδομάδα.

Το ευρωπαϊκό του μέρος υποστήριξε ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο και ότι η ευρωπαϊκή δέσμευση προς την Ελλάδα είναι αυτό που κάνει τη χώρα μοναδική περίπτωση, ωστόσο, άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αμφισβητούν τη βιωσιμότητα του χρέους και δεν δέχονται ότι η διατήρηση του 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα για χρόνια, είναι ρεαλιστική.