Ρίχνει τους τόνους σχετικά με την επίσκεψη του Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα αύριο η Κομισιόν, τονίζοντας πως η επίσκεψη έχει πολιτικό χαρακτήρα και δεν σχετίζεται άμεσα με την αξιολόγηση και την επιστροφή των θεσμών στη χώρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εκπροσώπου της Επιτροπής, ο Επίτροπος Οικονομικών θα βρεθεί στην Αθήνα για να βραβευθεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ θα έχει συναντήσεις με τους κυρίους Τσίπρα και Τσακαλώτο, χωρίς όμως αυτές να έχουν σχέση με την επίσκεψη των κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα.

"Η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται για μια γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης σύντομα, έτσι ώστε να επιστρέψουν ανάπτυξη και επενδύσεις", πρόσθεσε η Άννικα Μπράιντχαρτ, ξεκαθαρίζοντας πως "άλλο η επίσκεψη Μοσκοβισί, άλλο η επιστροφή των θεσμών".

Όσο για το τελευταίο, δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία τη στιγμή που ο χρόνος πιέζει την Ελλάδα με το Eurogroup να απέχει πια μόλις 6 μέρες, ενώ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ συνεχίζει τις επαφές του για να βρεθεί λύση μέχρι τότε.