Εφικτή χαρακτήρισε την συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές, αρκεί να υπάρξει συμβιβασμός, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο.

"Οι στόχοι του προγράμματος είναι σε καλό δρόμο. Υπάρχει ένα κενό σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018, αλλά έχουν εντοπιστεί τα μέτρα που θα το καλύψουν. Τα κενά μπορούν να καλυφθούν άμεσα", τόνισε από τις Βρυξέλλες ο Ντομπρόφσκις.

"Η ελληνική οικονομία βρίσκεται από φέτος επιτέλους σε πορεία ανάκαμψης. Είναι κρίμα να μην κάνουμε το τελευταίο βήμα για να παραμείνει το πρόγραμμα σε τροχιά", πρόσθεσε, καλώντας το ΔΝΤ να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Handelsblatt  υποστήριξε την Ελλάδα χαρακτηρίζοντας τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα ως "υπερβολικά απαισιόδοξες".

Σε συνέντευξη του στην τόνισε ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας εξελίσσεται όπως έχει σχεδιαστεί. "Η Αθήνα έχει κάνει σχεδόν τα πάντα για να ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση", δήλωσε. Ο κ. Ντομπρόσφσκις ανέφερε ακόμα στη γερμανική εφημερίδα ότι η Γαλλία πρέπει να κάνει περισσότερα για να φέρει το έλλειμμα της κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

"Περισσότερα πρέπει να κάνει και η Ιταλία, για να μειώσει το έλλειμμα κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες ακόμα, στο 2,2%", σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.