Με μελανά χρώματα αναφέρεται το Politico στο ελληνικό ζήτημα αναφέροντας πως "η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα της καταστροφής. Επιστρέφει το Grexit. Προσοχή, το μέλλον της Ευρώπης κρέμεται από μία κλωστή. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα», όπως επισημαίνει το συγκεκριμένο δημοσίευμα: «Αν υπάρχει ένα πράγμα είναι ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια, ότι ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά μιλούν οι κυβερνήσεις της, θα λυγίσει τελικά στις απαιτήσεις των πιστωτών».

"Δεν έχει σημασία πόσο σκληρή είναι η λιτότητα για την Ελλάδα που είναι στην Ευρωζώνη. Η κατάστασή της εξακολουθεί σαφώς να είναι καλύτερη εντός του ευρώ απ΄ό,τι αν συντριβεί φεύγοντας από την ευρωπαϊκή οικογένεια, όπως υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων", σχολιάζει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Μετά από χρόνια σκληρών περικοπών των δαπανών... η Αθήνα δεν πρόκειται να τραβήξει την πρίζα για την τελευταία διάσωσή της ακριβώς ένα χρόνο πριν από τη λήξη της.

Για τον αρθρογράφο του «Politico», το κύριο εμπόδιο για μια συμφωνία λίγο έχει να κάνει με την Ευρώπη ή την Ελλάδα. H πραγματική διαφωνία είναι μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ.