Ο Χρήστος Μεγάλου αναλαμβάνει το «τιμόνι» της τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες από την τράπεζα, μετά από συνεδρίαση του Nomination Committee και του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Χρηστος Mεγάλου είναι ο νέος διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας καθώς εξελέγη, ομόφωνα, ως μόνος υποψήφιος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό που απομένει τώρα είναι να δοθεί και η τυπική έγκριση από τον SSM, τον εποπτικό μηχανισμό της ΕΚΤ για τις τράπεζες. Ήδη για την εκλογή του κ. Μεγάλου έχει ενημερωθεί η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


Ποιος είναι ο Χρήστος Μεγάλου

Ο Χρήστος Μεγάλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Από το Φεβρουάριο 2013, μέχρι την εκλογή του στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Eurobank, διετέλεσε Αντιπρόεδρος Νοτίου Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρος), της Επενδυτικής Τράπεζας Credit Suisse Europe με έδρα του το Λονδίνο. Από τον Μάιο 2010 μέχρι τον Φεβρουάριο 2013, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής Νοτίου Ευρώπης της Credit Suisse Europe. Από το 2002 μέχρι το 2010, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Credit
Suisse, υπεύθυνος για την Ελλάδα και Κύπρο. Την περίοδο 1997-2002 διετέλεσε Διευθυντής της Credit Suisse Europe και υπεύθυνος για την Ελλάδα και Κύπρο. Την περίοδο 1989-1997, ήταν Διευθυντής στην BZW (Barclays de Zoete Wedd), την επενδυτική τράπεζα της Barclays Worldwide. Αρχικά εργάστηκε στην Αθήνα και κατόπιν μεταφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πλέον παρέμεινε και εργάστηκε μέχρι το 2013. Από το 1986 έως το 1989 εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ από το 1984 έως το 1986 εργάστηκε στην Arthur Andersen & Co, στην Ελλάδα. Διατελεί Πρόεδρος των Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας από το 2010 μέχρι σήμερα. Είναι Πτυχιούχος του Ελληνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc in Economics) και κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο Aston Μεγάλης Βρετανίας (1981- 1982). Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.