Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να ζητήσει διαβεβαιώσεις από τη Νέα Δημοκρατία για τα νέα μέτρα άφησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Ενημερώνοντας τους εκπροσώπους του Τύπου την Πέμπτη, τόνισε ότι στο μέλλον είναι πιθανό να ζητηθεί από την αντιπολίτευση να δεσμευθεί και αυτή για τα νέα μέτρα, με την προϋπόθεση να συμμετάσχει τελικά το Ταμείο στο νέο ελληνικό πρόγραμμα.

Όσο για το τελευταίο ζήτημα, αυτό παραμένει ακόμα στον "αέρα", σύμφωνα με τον Τζέρι Ράις.

«Για εμάς είναι σημαντικό να υπάρχει ισχυρή ιδιοκτησία για την επιτυχία του προγράμματος. Δεν έχουμε επαφή με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αλλά είναι αληθές ότι έχουμε ζητήσει στο παρελθόν συναίνεση από την αντιπολίτευση. Ωστόσο, αυτό το ζητάμε όταν υπάρχει συμφωνία στην κατεύθυνση ενός προγράμματος. Προς το παρόν απέχουμε από αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

Σχολιάζοντας τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους Έλληνες υπουργούς και τους θεσμούς, ο Τζέρι Ράις τόνισε πως παραμένουν αγεφύρωτες διαφορές στα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό, ενώ απάντησε πως δεν έχει εικόνα για το πότε μπορεί να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.

Ξεκάθαρο «Όχι» της Νέας Δημοκρατίας

Με αφορμή τις δηλώσεις του Εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Gerry Rice, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για τις ευθύνες της αναφορικά με την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

 Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις του Εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Gerry Rice, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Οι δηλώσεις του κ. Rice επιβεβαιώνουν, άλλη μια φορά, ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα επιθυμεί τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. στο πρόγραμμα. Άρα, θα πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος στα ψέματα του κ. Τσίπρα στο εσωτερικό της χώρας" αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

"Είναι επίσης σαφές ότι ο εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ. δηλώνει ότι δεν είμαστε κοντά στο στάδιο της συμφωνίας.

Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση που επιβαρύνει με πρόσθετα μέτρα λιτότητας τους πολίτες.

Επομένως, να μην ζητούν από την Αξιωματική Αντιπολίτευση καμία συνευθύνη.

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η στάση της Αντιπολίτευσης.

Είναι η ανικανότητα, η ανευθυνότητα και η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης"