Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες γύρω από το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αφού παρόλο που από το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζεται αισιοδοξία για επιστροφή των Θεσμών και ψήφιση των μέτρων στη Βουλή την Μεγάλη Τετάρτη από την πλευρά του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ εκφράζεται αβεβαιότητα για συμφωνία στη συνεδρίαση της 7ης Απριλίου.

Η αξιολόγηση της Ελλάδας δεν θα ολοκληρωθεί στο επόμενο Eurogroup, τονίζει ο επικεφαλής του Eurogroup.
"Ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να το εγκρίνουμε σύντομα, αλλά αυτό δεν θα είναι στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα, είναι πολύ νωρίς", τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη.

Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει σημειωθεί πολλή πρόοδος μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών και της Ελλάδας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

"Είναι πάντα δυνατό να συγκαλέσουμε ένα έκτακτο Eurogroup και αυτό δεν είναι ανακοίνωση, αλλά η δυνατότητα παραμένει", πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Επιστροφή των Θεσμών

Την Μεγάλη Εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να κατατεθούν προς άμεση ψήφιση τα μέτρα στη Βουλή, σύμφωνα με την κυβέρνηση, εάν φυσικά υπάρξει συμφωνία για την αξιολόγηση. Αυτό βέβαια θα συμβεί εφόσον στις 7 Απριλίου υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων του κοινοβουλίου. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέτρα θα πάνε στη Βουλή με διαδιακασίες εξπρές, με τη μορφή νομοσχεδίου επείγοντος –ή κατεπείγοντος, αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Θεσμών και από το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Επιστρέφουν τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των δανειστών

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, το EWG αποφάσισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η πιθανότερη ημέρα επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα είναι η Δευτέρα, Τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και εντός της ημέρας θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Οι ίδιες πηγές, τέλος, εκτοξεύουν βολές στον απόηχο δημοσιευμάτων για... ναυάγιο, λέγοντας πως «μέσα ενημέρωσης που για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή, απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους», αφήνοντας έτσι αιχμές εναντίον του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Τα Νέα» που έκανε λόγο για ναυάγιο και ρήξη Τσίπρα – Τσακαλώτου.