Απίθανη θεωρεί τη συμφωνία στο αυριανό Eurogroup η Citi σε σχετικό της note χαμηλώνοντας της προσδοκίες παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας μετά τις δηλώσεις για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής έριξε τους τόνους τελικά. δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να χρειαστεί.

Όπως σημειώνει, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χθες στην συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο Τουσκ ότι η αποτυχία να καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό πακέτο διάσωσης κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής ενδεχομένως θα απαιτούσε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ για να συζητήσουν το θέμα σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Ο Τουσκ, ωστόσο δήλωσε ότι η συμφωνία βρίσκεται ακόμη στα χέρια των υπουργών Οικονομικών. Ο Τσίπρας τόνισε επίσης ότι οι πιστωτές κάνουν "πρόσθετες απαιτήσεις" στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι η κυβέρνησή του δεν θα ανεχθεί καμία περαιτέρω κωλυσιεργία.

Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι μία συμφωνία την εβδομάδα αυτή είναι μάλλον απίθανη και ο λόγος είναι ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται πολλά άνοιχτα θέματα. Παράλληλα ως σημείο-κλείδι θεωρείται ο Ιούλιος και οι πληρωμές που έχει η Ελλάδα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Με βάση αυτά κρίνεται εφικτή μία συμφωνία τον Ιούνιο αφού καμία πλευρά δεν θέλει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα.