Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και με τους επικεφαλής των θεσμών πραγματοποιεί αυτήν την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Η συνάντηση γίνεται σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν οι διαπραγματευτικές θέσεις των θεσμών και της Ελλάδας, λίγο πριν από το Eurogroup που στόχο έχει μια καταρχήν συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στους εκπροσώπους των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Διάφορες πληροφορίες μιλούν για δημοσιονομικά μέτρα εντός του 2018, επαναφέροντας την αρχική άποψη του ΔΝΤ ότι εκείνη τη χρονιά δεν είναι εφικτή η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%, εάν δεν υπάρξουν επιπλέον περικοπές.   Η αξίωση αυτή του ΔΝΤ φάνηκε να αποσύρεται τις τελευταίες εβδομάδες από το τραπέζι, καθώς η ελληνική κυβέρνηση είχε αρνηθεί το κενό αυτό και συμμαχώντας με την Κομισιόν, που εξέφραζε την ίδια με την Αθήνα εκτίμηση, είχε καταφέρει να κλείσει τη συζήτηση για μέτρα την επόμενη χρονιά.   Αυτή την ώρα το τοπίο είναι θολό και ουδείς γνωρίζει εάν πρόκειται όντως για πραγματικές αξιώσεις, που θα διατυπωθούν μέχρι τέλους, ή απλά για διαπραγματευτικούς ελιγμούς ώστε η κυβέρνηση να δεχθεί την εφαρμογή ολόκληρου του πακέτου των 3,6 δισ. ευρώ από 1/1/2019 (και περικοπή συντάξεων και μείωση αφορολόγητου, συν διάφορα άλλα στα εργασιακά και τα ενεργειακά θέματα).