Αφετηρία αλλαγών που θα οδηγήσουν στην ιδιοκτησιακή μετεξέλιξη των ΕΛΠΕ διαμορφώνει η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου για την αξιοποίηση του 35,5% του εισηγμένου ομίλου. Η εξέλιξη δεν οδηγεί μόνο στην προοπτική πώλησης της κρατικής συμμετοχής, αλλά αναμένεται να ξεδιπλώσει και τις επόμενες κινήσεις του Ομίλου Λάτση που παραμένει ο μέτοχος πλειοψηφίας των ΕΛΠΕ, έχοντας μάλιστα ενισχύσει σημαντικά το ποσοστό του το τελευταίο διάστημα.

Οι εξελίξεις έρχονται σε μια περίοδο που ο πετρελαϊκός όμιλος γνωρίζει πρωτόγνωρη ακμή, με υπεραπόδοση της επένδυσης στη νέα μονάδα διύλισης στην Ελευσίνα και εξαιρετικά αποτελέσματα επί σειρά τριμήνων, ενώ η εμπλοκή του στον τομέα ερευνών υδρογονανθράκων τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στην ευρύτερη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχουν αναβαθμίσει τον ρόλο και το χαρτοφυλάκιό του. Σε καθαρά επιχειρηματικό επίπεδο, το εγχείρημα αξιοποίησης της κρατικής συμμετοχής του 35,5% έρχεται σε μια από τις καλύτερες συγκυρίες των τελευταίων ετών.

Με βάση τη διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ, ο σύμβουλος θα αποτιμήσει τις στρατηγικές επιλογές του Ταμείου και θα εισηγηθεί την καλύτερη λύση αξιοποίησης. Στη συνέχεια, μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσει εάν υπάρχει ενδιαφέρον από τον υφιστάμενο επενδυτή ή άλλους πιθανούς νέους επενδυτές και θα συνδράμει το ΤΑΙΠΕΔ σε όλες τις σχετικές διαδικασίες για την ολοκλήρωσή της.

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο ependisinews.gr