Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνουν την Πέμπτη τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου προκειμένου να έχουν συζητήσεις εν όψει της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, 21 με 23 Απριλίου.
Επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να κλειδώσει ένας συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος μεταξύ Βερολίνου και Ταμείου, ώστε το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και εν συνεχεία η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον από μεθαύριο Πέμπτη, συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.
Ο Ευ. Τσακαλώτος, που θα έχει τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα για τις τελευταίες λεπτομέρειες των ελληνικών θέσεων, θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και πιθανότατα με τον νέο υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Στήβεν Μνιούτσιν και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Εκτός από την αναφορά στα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σημειώνεται ότι στις εκκρεμότητες παραμένει και ο καθορισμός των πλεονασμάτων.