«Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» του ΣΥΡΙΖΑ, στα ηρωικά χρόνια της αντιπολίτευσης, περάσαμε σήμερα στο όλα τα κόκκινα δάνεια στα ξένα funds.

Μιλάμε για την απόλυτη ξετσιπωσιά και αναλγησία της κυβέρνησης, η οποία - όπως αποκάλυψε και ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί - διάλεξε τον τρόπο διαχείρισής τους. Και αντί να απαιτήσει λύσεις φιλικές για τους δανειολήπτες-όπως έκανε η Κύπρος-υιοθέτησε τις πιο επώδυνες.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της υποκρισίας ακόμη και στη μη συστημική Τράπεζα Αττικής, που μεγαλομέτοχος είναι ο ΕΦΚΑ, δηλαδή το Κράτος, αλλάζουν την αρχική απόφαση και πουλάνε αντί να διαχειριστούν τα κόκκινα δάνεια με διαδικασίες εξπρές. Εξοντώνουν τους μικρομεσαίους και αρπάζουν τις ιδιωτικές περιουσίες των Ελλήνων, λένε σε ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι μηχανικοί του ΤΣΜΕΔΕ και ζητούν στη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Αττικής στις 15 Μαΐου, την ανάκληση της απόφασης.

Με ανακοίνωση της η Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΣΤΑΜΕΔΕ) υπενθυμίζει τα 871 εκατομμύρια ευρώ που έβαλε ο κλάδος στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής και που σήμερα αγνοείται η τύχη τους, αλλά και το «ανάπηρο» ΤΣΜΕΔΕ, που παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης, δεν έλαβε την περιουσία που δικαιούται. Κάνουν επίσης λόγο για στυγνούς εμπόρους των κόπων του λαού.