Δύσκολη θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές τον Ιούλιο η Citi. Σε σχόλιό της αναφορικά με τις σχετικές πληροφορίες, σημειώνει πως παρότι οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν πέσει σε επίπεδα κοντά σε αυτά που ήταν το 2014 απαιτείται ακόμα η γνωστοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους και η ένταξη της χώρας στο QE.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, ο αμερικανικός οίκος τονίζει ότι η ψήφισή του αποτελεί μόνο το πρώτο αναγκαίο βήμα για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει ότι οι συζητήσεις διεξάγονται, ωστόσο η Citi αμφιβάλλει για το εάν λεπτομέρειες με νόημα γύρω από το θέμα του χρέους μπορούν να υπάρξουν πριν τις γερμανικές εκλογές και πιθανών πριν το τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018.

Αντίθετα, τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Οι ίδιες πηγές αποδίδουν την αισιοδοξία τους στην επίτευξη «τεχνικής συμφωνίας» για τη β’ αξιολόγηση αλλά και στην προοπτική διασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους στην προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο ependisinews.gr