Την αισιοδοξία του ότι το 2017 μπορεί να αποτελέσει έτος καμπής για την ελληνική οικονομία και επιστροφής της σε αναπτυξιακή τροχιά εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Μιλώντας από την Κρήτη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη η διοίκηση της Εθνικής, ο κ. Φραγκιαδάκης δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία μόλις αρχίζει να αποκτά έναν καλύτερο βηματισμό.

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος, δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας και αξιοπιστίας για την ελληνική οικονομία, μετά από πολύ καιρό.

Η σταθερότητα και αξιοπιστία αποτελούν προϋποθέσεις για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη και υπό αυτή την έννοια είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Το 2017 μπορεί πράγματι να αποδειχθεί ένα έτος καμπή για την ελληνική οικονομία. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας της οικονομίας αποτελεί για εμάς προτεραιότητα, για να μπορέσει η οικονομία να μπει σε σταθερά επαναλαμβανόμενους ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε.

«Η Εθνική Τράπεζα διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και θα στηρίζει πάντα τις επιχειρήσεις, μπροστά στις νέες προκλήσεις, τις νέες ευκαιρίες. Όλοι γνωρίζουμε ότι χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά και στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα. Αλλά, υπάρχουν θετικά μηνύματα και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά, να επιταχύνουμε τις εξελίξεις.

Η σημαντική αύξηση του τουρισμού, για παράδειγμα, θα δημιουργήσει υψηλότερη ρευστότητα στην οικονομία τους επόμενους μήνες. Το στοίχημα είναι αυτή η ρευστότητα να επαναδιοχετευτεί στην οικονομία, να μετουσιωθεί σε νέα δραστηριότητα. Έτσι, θα οδηγηθούμε σε αύξηση του εισοδήματος, όπως έτσι, επίσης, θα δημιουργηθούν συνθήκες ευνοϊκότερες για τις τράπεζες, για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων», κατέληξε ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, μαζί με τον αναπληρωτή διευθύνοντα Σύμβουλο Δημήτρη Δημόπουλο και τους αρμόδιους Γενικούς Διευθυντές, θα έχουν σειρά συναντήσεων και επαφών με σημαντικούς επιχειρηματίες της Κρήτης, στο Ηράκλειο και τα Χανιά.

Η Εθνική δίνει άμεση προτεραιότητα στην Κρήτη, με δεδομένο ότι αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους και πιο παραγωγικούς αρμούς της ελληνικής οικονομίας, από τον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα μέχρι τη βιομηχανία και την τεχνολογία.

Η επίσκεψη στην Κρήτη εντάσσεται στην πρωτοβουλία εξόρμησης της διοίκησης της ΕΤΕ στην περιφέρεια για την ενίσχυση των επαφών της με τον επιχειρηματικό κόσμο. Στόχος είναι να ενισχύσει τις συνεργασίες της τράπεζας με την επιχειρηματική κοινότητα, να στηρίξει νέες πρωτοβουλίες και επιχειρηματικά σχέδια στην περιφέρεια, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της οικονομίας.