Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου, ο Γιώργος Προβόπουλος είναι ιδιαίτερα επικριτικός για όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, υπογραμμίζει ότι καμία δεν πήρε πάνω της την κυριότητα του προγράμματος, αλλά και ότι ούτε η παρούσα, ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση εφαρμόζει ένα πρόγραμμα που το πιστεύει.  «Αν ψάχνετε για βολικές λύσεις, ότι όλα τα κάνουν στραβά οι ξένοι, δεν ισχύει», σημειώνει.

Ο κ. Προβόπουλος αναφέρει ότι το 2009 είχε προειδοποιήσει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Παπανδρέου, για το έλλειμμα, κυρίως το ταμειακό που παρακολουθεί η ΤτΕ.

«Είχα ενημερώσει και τις δύο κυβερνήσεις, και Παπανδρέου και Καραμανλή» ότι η χώρα έβαινε προς απειλητικές καταστάσεις, τονίζει.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως ήταν δέσμια των προεκλογικών της εξαγγελιών και πίστευε στο «κούρεμα» του χρέους.

Μάλιστα αναφέρει ότι είχε συμβουλεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στα τέλη του 2014, να ξεχάσει τη λέξη «κούρεμα» γιατί δεν πρόκειται να συμβεί. Όταν μετά τις γερμανικές εκλογές και την λήξη του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, τεθεί προς συζήτηση το θέμα του χρέους, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να μας χαριστεί, χωρίς προϋποθέσεις, υπογραμμίζει.

Κληθείς να απαντήσει εάν αυτό είναι το τελευταίο πρόγραμμα και εάν μπορούμε να μιλήσουμε για τέταρτο μνημόνιο, ο κ. Προβόπουλος απαντά πως «η λογική λέει ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο» και ότι «θα πρέπει στα τέλη αυτής της χρονιάς να μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές, διότι από τα μέσα της επόμενης λήγει το πρόγραμμα αυτό».

Ο ίδιος μιλά για ανάγκη του διπλασιασμού των επενδύσεων, αλλαγή του κλίματος στη χώρα και διαμόρφωση ευνοϊκού καθεστώτος για την, σημειώνοντας παράλληλα ότι «το μνημόνιο διευκολύνει την ανάπτυξη, αλλά δεν είναι εκείνο το εργαλείο που την εξασφαλίζει».

Ο κ. Προβόπουλος εκτιμά ότι η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει το δικό της business plan για το θέμα της ανάπτυξης.