Την ουσιαστική ολοκλήρωση της αξιολόγησης της Ελλάδας επεσήμανε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη προχθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup σε δηλώσεις του στο Bloomberg.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι στην πραγματικότητα οι περισσότερες από τις προαπαιτούμενες ενέργειες έχουν γίνει. «Δεν θέλω να απεικονίσω μια αρνητική εικόνα» είπε και προσέθεσε πως «έγινε καλή δουλειά και η εκταμίευση πραγματικά επίκειται και αυτό είναι ένα πολύ σαφές μήνυμα».

Σχετικά με το ελληνικό χρέος ο Κύπριος υπουργός ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ανάγκη «να κάνουμε ένα επόμενο βήμα, ένα παράλληλο βήμα και να μεταφέρουμε με σαφήνεια και με πολύ ικανοποιητικό τρόπο τις παραμέτρους του χρέους».

Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος με τη συμμετοχή του ΔΝΤ κατά την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις εβδομάδες στο Λουξεμβούργο.

«Προχθές σημειώθηκε επίσης πρόοδος, αλλά δεν κατέστη δυνατή η συμφωνία» είπε ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε ότι αυτό θα γίνει στην προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup. «Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε με πολύ σαφή τρόπο, ώστε να μεταφέρουμε την ίδια σαφήνεια στις αγορές, στην ίδια την Ελλάδα και σε όλους εμάς», δήλωσε.