Την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο ζήτημα του χρέους υπερασπίστηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει διευθέτηση του χρέους.

Μιλώντας σε ημερίδα για το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε ότι θα υπάρξει συμφωνία και απέρριψε συγχρόνως τις αιτιάσεις για την ύπαρξη τέταρτου μνημονίου καθώς είπε ότι «τέτοιο μνημόνιο δεν υπάρχει».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι «το 2017 είναι το πρώτο πραγματικά έτος εξόδου από την οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί οχτώ ολόκληρα χρόνια τη χώρα» και μάλιστα χαρακτήρισε το 2017 ως «η πρώτη χρονιά ανάπτυξης της οικονομίας».

«Το οικονομικό κλίμα έχει βελτιωθεί και το σημαντικό είναι ότι αυτό συμβαίνει χωρίς ακόμη να έχει κλείσει τυπικά η συμφωνία με τους δανειστές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας για να συμπληρώσει ότι «με την οριστικοποίηση της συμφωνίας και με την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων αναμένεται βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας και υποχώρηση της αβεβαιότητας των επενδυτών για την ελληνική οικονομία».