Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέες καθυστερήσεις έθεσε ως βασική προτεραιότητα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και επικεφαλής της Eurobank, Νίκος Καραμούζης, από το βήμα της γ.σ. του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Όπως εξήγησε, μεταξύ άλλων, η τήρηση των συμφωνηθέντων θα συνεπάγεται την ενίσχυση τόσο της αξιοπιστίας της Ελλάδας, όσο και της εμπιστοσύνης των αγορών.
«Η εδραίωση της εμπιστοσύνης εντός και εκτός Ελλάδας, θα συμβάλει στη μείωση των επιτοκίων, τη σταδιακή άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα» έσπευσε να προσθέσει.
Όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, επεσήμανε ότι η αποτελεσματική μείωσή τους θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του ρόλου των τραπεζών στην αναπτυξιακή διαδικασία, την απελευθέρωση ρευστότητας και τη δημιουργία ισχυρότερων επιχειρηματικών σχημάτων.

Έμφαση έδωσε και στην καλλιέργεια ενός πλαισίου φιλικού προς την επιχειρηματικότητα και τις ξένες επενδύσεις, το οποίο θα στηρίζεται στην πολιτική σταθερότητα, την αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία και τον εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος.
Στο πλαίσιο αυτό, έκανε ειδική μνεία στην εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, καθώς -όπως εξήγησε- πέραν των πόρων που θα φέρει στη χώρα, θα σηματοδοτήσει τη μετατροπή της σε έναν πιο ελκυστικό επενδυτικό παράγοντα.