Στήριγμα στον... υπερβάλλοντα ζήλο των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκει το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθειά του να πιάνει τους στόχους των εσόδων.

Η χρονιά ξεκίνησε με την ΑΑΔΕ να «πιάνει» με χαρακτηριστική άνεση του 7 από τους 11 οικονομικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές και να «χάνει» οριακά άλλους τρεις.

Για τους φορολογουμένους, η... συνέπεια της ΑΑΔΕ μεταφράστηκε σε σκληρό κυνηγητό -μέσω emails, επιστολών κ.λπ.- για την έγκαιρη πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων, αλλά και σε καταιγισμό λήψης αναγκαστικών μέτρων με κυριότερο εξ αυτών τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών.

Η «επίθεση» θα κορυφωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον καταλογισμό των νέων προστίμων, που φτάνουν έως και τα 5.000 ευρώ σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις, τον πολλαπλασιασμό των οχλήσεων στους ασυνεπείς, εν όψει και της αποστολής των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ αλλά και του φόρου εισοδήματος, και στις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών για τουλάχιστον 40.000-50.000 οφειλέτες που δεν συμμορφώνονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Περισσότερα στο ependisinews.gr