avatar

Στο 90 και 1
Κώστας Γκόντζος, Διονύσης Βερβελές

Αγριεύουν οι τράπεζες: Τελεσίγραφο σε στρατηγικούς κακοπληρωτές

Οι πλειστηριασμοί δεν αφορούν εκείνους που συνεργάζονται και έχουν πραγματικό πρόβλημα

jj8oa6ekwwxzkvj9gktx

Όπως επισημαίνουν με επανειλημμένες δηλώσεις επιτελικά τραπεζικά στελέχη τραπεζών, οι πλειστηριασμοί σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν τους συνεργάσιμους και ειλικρινείς δανειολήπτες που πραγματικά αντιμετωπίζουν προβλήματα αποπληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Με αφορμή και την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας από την συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας ότι σταματούν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς αλλά και την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από Σεπτέμβριο, τραπεζικά στελέχη υπενθυμίζουν ότι οι πλειστηριασμοί αφορούν τους καλούμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Δηλαδή αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν με απόλυτη συνέπεια όλες τις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά από επιλογή τους και συνειδητά επιλέγουν να μην πληρώνουν, αποκρύπτοντας εισοδήματα, καταθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επενδυτικά προϊόντα, περιουσιακά στοιχεία κλπ.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις το ποσοστό των στρατηγικών κακοπληρωτών ανέρχεται περίπου στο 20% με 25% του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Περισσότερα στο ependisinews.gr