Έως και την Πέμπτη θα πρέπει να πληρωθούν από το ελληνικό Δημόσιο μια σειρά από ομόλογα, δάνεια και τόκοι προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για τα οποία η Αθήνα έλαβε εγκαίρως δόση ύψους 6,9 δισ. ευρώ από τον ESM με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο κεντρικός σχεδιασμός του κυβερνητικού επιτελείου παραμένει η έξοδος στις αγορές χρήματος, παρά το γεγονός ότι η Ηρώδου Αττικού τηρεί σιγή ασυρμάτου για το θέμα, ενώ η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Με αυτά τα δεδομένα πλέον, πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η έξοδος στις αγορές μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, μετά δηλαδή και την ανακοίνωση της έκθεσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ.

Την ερχόμενη εβδομάδα ή τις αρχές Αυγούστου – σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό - αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών από τον αρμόδιο ΟΔΔΗΧ προκειμένου η χώρα να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου 5ετούς διάρκειας, ως την πρώτη δοκιμαστική σε μια σειρά εξόδων, οι οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν μέχρι την οριστική μετά το τέλος του προγράμματος, ήτοι το καλοκαίρι του 2018.

Περισσότερα στο ependisinews.gr